Bryllup på budget: her er vores bedste tips

At planlægge et bryllup kan være både spændende, men også overvældende – især når man har et budget at overholde. Med alle de beslutninger, der skal træffes, kan det at planlægge brylluppet også opleves en smule stressende. En stor udfordring ved at planlægge et bryllup er at holde styr på budgettet. Det kan være svært at finde den rette balance mellem det at skabe den helt perfekte dag, og samtidig ikke at overskride ens budget.

Det første I skal tænke over, er hvilket bryllup I gerne vil have

Når I starter med planlægningen af jeres bryllup, er det vigtigt at tage en beslutning tidligt om, hvordan I ønsker, at jeres store dag skal være. Ønsker I et romantisk bryllup med masser af blomster og levende lys? Drømmer I om en stor fest med masser af mad og drikke, eller en mere afdæmpet fejring med en mindre gruppe af venner og familie?

Det kan være rigtig svært at tage beslutninger, når der er så mange valgmuligheder. Det vigtigste er at huske på, hvad I drømmer om. Det er jeres dag, og den skal være sådan, som I ønsker det. Tænk på, hvad der er vigtigst for jer, og tag de beslutninger, der gør at i får opfyldt jeres ønsker, og drømme om den store dag.

Fastlæg budgettet

Først og fremmest er det vigtigt at fastlægge jeres budget tidligt i processen. I skal have en realistisk forståelse af, hvad de forskellige ting koster. Lav en liste over alle de nødvendige udgifter, som for eksempel fest- og selskabslokaler, catering, tøj og dekorationer, og prioriter dem efter vigtighed. På den måde kan I tilpasse jeres budget til de vigtigste udgifter. Det er ligeledes en god idé at afsætte ekstra penge til uforudsete udgifter, så I er forberedt på eventuelle overraskelser der måtte komme.

Vi har hos Go’Bryllup stor ekspertise, og viden om fastlæggelse af budgetter, og vi vil naturligvis gerne dele vores viden med jer. Hos Go’Bryllup har vi en feature hvor I kan planlægge jeres budget.

Til at starte med indsætter I jeres budget. Herefter planlægger I jeres forventede udgifter til for eksempel hår, bryllupskjole, catering, og overnatning. I bestemmer helt selv hvilke udgifter I har på listen, men vi har gjort det let for jer, og allerede oplistet mere end 80 udgifter. Disse kan I enten bruge, fjerne, og tilføje jeres egne.

Budgetplanlæggeren holder styr på hvor mange penge af budgettet I har brugt, og hvor meget der er tilbage. Dette gør den ved at I indtaster den forventelige udgift til for eksempel brudekjole. Når I så har købt den, skriver I beløbet ind, og så udregner den det aktuelle budget efter udgiften.
 
På den måde kan I få et samlet overblik over hvad der skal købes, og bestilles. I får også et overblik over hvad der er købt, og hvor meget af budgettet der står tilbage. 

Her finder du vores budgetplanlægger.

Vi vil her lave en liste af de mest almindelige udgifter til et bryllup, så I kan begynde at tænke over hvad I vil prioritere til jeres bryllup:

 • Fest- og selskabslokaler
 • Invitationer
 • Dekorationer
 • Menu
 • Bordkort
 • Underholdning
 • Drikkevarer
 • Bryllupskage
 • Brudebuket
 • Tøj til gommen
 • Brudekjole
 • Sko til ham og hende
 • Tøj til brudepiger
 • Makeup
 • Håropsætning
 • Negle
 • Underholdning
 • Natmad
 • Evt. overnatning

Dette er en kort liste over hvad der er relevant at tænke på inden I begynder at planlægge jeres bryllup. Der kan være flere, og andre udgifter, og her kan I bruge vores budgetplanlægger som er helt gratis.

Ønsker I at holde bryllup, og samtidig spare nogle penge hvor det er muligt? Så har vi her listet nogle tips og tricks til hvordan I kan gøre det.

Valg af fest- og selskabslokale

Valg af fest- og selskabslokale er en af de største beslutninger i forhold til bryllupsbudgettet. I stedet for at vælge en traditionel bryllupslokation, kan I overveje alternative steder som en have, park, eller en strand. Disse steder er ofte gratis eller meget billige at leje. Hvis man ønsker en mere traditionel bryllupsfest, kan man overveje at planlægge brylluppet på en mindre populær dag eller tid på året, hvor priserne typisk er lavere.

Spar penge på catering

Catering kan være en af de største omkostninger til et bryllup. En måde at spare penge på catering er ved at vælge en mindre formel menu. Buffet eller familie-stil måltider er også ofte billigere end en servering ved bordet af en mere formel menu.

I kan også vælge at støtte de mindre virksomheder der findes i jeres lokalområde. Dette kan I for eksempel ved at købe bryllupskagen lokalt! Mange laver kager på hobbyniveau og er utrolig dygtige, og samtidig oftest lidt billigere. På den måde kan I få en superlækker kage, støtte en mindre virksomhed, og samtidig spare penge på budgettet.

Tøj og dekorationer

Tøj og dekorationer er også en del af bryllupsbudgettet. I kan spare penge på tøjet ved at købe det secondhand, eller overveje at leje tøj i stedet for at købe. Når det kommer til dekorationer, kan I overveje at gøre det selv eller bede venner og familie om hjælp. At bruge blomster og dekorationer fra sæsonen kan også hjælpe med at spare penge, da disse oftest kan fås billigere eller helt gratis.

Prioriter det vigtigste

Selvom man ønsker at have et bryllup, der er perfekt på alle måder, er det vigtigt at prioritere, hvad der er vigtigst. Hvis I prioriterer fest- eller selskabslokaler og catering, kan I måske spare på dekorationer eller tøj. Feststedet tilbyder måske dekorering til billigere penge end hvad i selv ville kunne købe det for. På samme måde kan I prioritere at have en god fotograf og musik, men spare på andre områder.

Gør-det-selv projekter

At lave sine egne dekorationer og invitationer kan spare penge og give et personligt præg over brylluppet. I kan overveje at lave jeres egne blomsterdekorationer, eller selv designe invitationer og programmer. Der er mange kreative projekter, som I kan gøre selv, og der er også mange online ressourcer og vejledninger, som kan hjælpe jer med at blive inspireret.

Ved at prioritere, tænke kreativt og arbejde inden for jeres budget kan I stadig skabe en magisk dag uden at budgettet falder sammen. Så planlæg dagen med omhu, tag en dyb indånding og se frem til at I skal nyde den bedste dag i jeres liv, – uden at bekymre jer om budgettet.

Følg også gerne med på vores Instagram hvor vi deler spændende opslag.

 

 / 

Log på

Besked

Mine favoritter